Varnost in piškotki

Varnost


Upravitelj spletne strani PISAN.si, Nina Kramar s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja www.pisan.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
geslo, ki je v šifrirani obliki
ter druge podatke, ki jih vnesejo uporabniki ob registraciji

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo naši uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.pisan.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku www.pisan.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri nedejavnosti, trajni piškotki so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj www.pisan.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj spletne trgovine www.pisan.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih www.pisan.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.


 


PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke, ki vsebujejo številke in črke in so prenesene na vaš računalnik, ko obiščete našo spletno stran. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. S pomočjo piškotkov si spletna stran lahko zapomni, kaj ste dali v vašo košarico (in vam izdelkov ni potrebno ponovno dodajati, če zapustite spletno stran), zapomni si kakšne so vaše priljubljene nastavitve (pogled izdelkov kot mreža ali seznam), šteje število obiskov in podobno. Vsi piškotki so namenjeni temu, da vam lahko ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Katere piškotke uporabljamo?

Uporabljamo dve skupini piškotkov:

- piškotki, ki jih uporablja spletna stran in so namenjeni shranjevanju izdelkov v košarici, oddaji naročila, spreminjanje statusa naročila...
- google analytics, ki nam omogoča spremljanje uporabe našega spletnega mesta

Onemogočanje piškotkov

Sami se lahko odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi ali ne. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Spodaj so spletni naslovi do najpogosteje uporabljenih spletnih brskalnikov kjer si lahko preberete več o tem, kako preprečiti / dovoliti shranjevanje piškotkov.

Chrome
Firefox
Internet explorer
Opera
Safari

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletnih strani onemogočene.

?>