Splošni pogoji

Splošni pogoji
 

1. Pogoji uporabe
Pogoji uporabe določajo obveznosti, pravice in omejitve uporabnikov ter lastnikov spletne trgovine www.pisan.si, določajo pravila naročanja ter plačevanja in komunikacijo med lastniki ter uporabniki.
Uporabnike prosimo, naj si pogoje uporabe pazljivo preberejo. Z vstopom na spletno stran uporabniki potrjujejo, da so s Pogoji uporabe seznanjeni in se z njimi strinjajo.
Lastnik strani lahko pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnika zavezujoče z naslednjim dnem po objavi. Lastnik se bo potrudil obvestiti uporabnike o spremembah.
Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

 

2. Delovni čas
Spletna trgovina ni vezana na delovni čas poslovanja, kar pomeni, da je naročanje mogoče 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

3. Napake v delovanju
Lastnik spletne trgovine si bo prizadeval, da bo trgovina delovalo nemoteno in da bo v primeru nedelovanja oz. izpada le-ta začela delovati v najkrajšem mogočem času. Lastnik strani ne odgovarja za nedelovanje, če je le-ta posledica višje sile ali dejanj tretjega, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, se njegovim posledicam izogniti ali jih odstraniti. Lastnik strani ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja, dopolnjuje in posodablja funkcionalnost in vsebine v spletni trgovini.

 

4. Pravica kopiranja
Uporabnik lahko uporablja spletno stran www.pisan.si le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, objavljanje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so objavljani v spletni trgovini, razen v primeru pisnega dovoljenja.

 

5. Odgovornosti
Uporabnik trgovine je odgovoren za uporabo svojega uporabniškega računa. Uporabniško ime in geslo nista prenosljiva, zato ju skrbno hranite in ne zaupajte nikomur. V primeru zlorabe nosi posledice in stroške uporabnik. Ob kakršni koli nepooblaščeni uporabi ali sumu, da je do tega prišlo, mora uporabnik to nemudoma sporočiti na info@pisan.si. Trgovina ni odgovorna za kakršno koli izgubo, škodo ali zlorabo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe svojega računa in gesla.

 

6. Prepovedi
Uporabnik ne sme poizkušati ali pridobiti nepooblaščenega dostopa do vsebine spletne trgovine, računalniškega sistema ali z njim povezanega omrežja in podatkov o drugih uporabnikih. Vsakršna kršitev teh prepovedi se kaznuje z popolno prepovedjo dostopa do spletne trgovine.

 

7. Piškotki (cookies)
Spletna trgovina za shranjevanje vaših nastavitev uporablja piškotke. Piškotki se shranjujejo na vaš računalnik in jih vidite samo vi in spletni sistem. Spletna trgovina se zavezuje, da piškotkov ne bo uporabljala v škodljive namene, temveč le zato, da vam omogoči lažje kupovanje in prijaznejšo uporabo spletne strani.

 

8. Slike
Vse slike v spletni trgovini so simbolične. Izdelek se lahko od slike razlikuje v barvi, velikosti in obliki.

 

9. Cene in zneski
Vse cene v spletni trgovini www.pisan.si so brez DDV, saj nismo zavezanci za DDV.

 

10. Načini plačila
•    Plačilo po predračunu
Plačilo preko obrazca UPN (plačilni nalog) na naš TRR. Navodila za izpolnitev obrazca boste prejeli po e-pošti. Vaše naročilu bo oddano dostavni službi po prejemu plačila, kar lahko traja 2-3 dni! V primeru, da plačila ne prejmemo v roku 7 dni, vaše naročilo prekličemo in blago ponovno damo v prodajo.
•    Plačilo s paypalom
Za plačilo preko PayPal sistema nas kontaktirajte na info@pisan.si

 

11. Dostava in vračila
 

Stroški dostave:
•    Dostava v skupni vrednosti nad 40 € (z obračunanimi popusti) je brezplačna. Pakete pošiljamo s Pošto Slovenije.
•    Strošek dostave je 3,50€.
•    Pošta Slovenije si v primeru plačila pošiljke po povzetju zaračuna stroške transakcije in sicer 0,96 € oziroma 1 % vrednosti.
Pošiljka Vas bo v primeru, da Vas ob obisku dostavljavca ne bo doma, čakala na pošti 15 dni, potem bo vrnjena pošiljatelju.
V primeru da naročenega blaga ne prevzamete, vam onemogočimo nadaljnjo naročanje s plačilom po povzetju. Z naslednjim računom vam bomo prav tako zaračunali vse stroške, povezane z ne prevzemom paketa. Če ste se odločili za preklic naročila po tem, ko je bil paket odposlan, le tega prevzemite in nam ga pošljite nazaj. V primeru, da paketa ne prevzamete in ga pošta vrne sama, si pridržujemo pravico zaračunavanja manipulativnih stroškov v višini dejanskih stroškov oz. minimalno 5,00 €!
•    Po predhodnem dogovoru je mogoč tudi osebni prevzem.
 
Dostava:
Vse izdelke iz naše spletne trgovine vam dostavimo v 1-3 delovnih dneh od datuma prejema Vašega naročila. Če želenega izdelka ni na zalogi, Vas bomo o tem obvestili in se dogovorili o datumu dostave.
V izrednih primerih, kot sta letni dopust ali bolezen, se lahko rok dostave podaljša. V tem primeru Vas bomo obvestili na uvodni/prvi strani spletne trgovine.
Pravica do vračila in vračilo kupnine
Kupec ima pravico 15 dneh pisno izjaviti, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo pri tem treba navesti razlog za takšno odločitev. Rok 15 dni začne teči dan po dobavi izdelkov.
Kupec mora v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Kupcu se vrne kupnina brez stroškov dodatnih poštnih storitev na TRR, ki ga je posredoval skupaj z vrnjenim izdelkom. Denar bo nakazan na TRR kupca v roku 15 dni po prejemu vrnjenih izdelkov. Kupec lahko namesto denarja zahteva nov izdelek ali dobropis. V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med dostavo, ga reklamirajte pri dostavljavcu in nas o reklamaciji obvestite na info@pisan.si.

 

Izdelke vrnite na naslov:
Nina Kramar s. p.
Kidričeva cesta 13
4000 Kranj

 

Priložena mora biti kopija računa
 

Paketov, poslanih z odkupnino ali po načinu "poštnino plača naslovnik", ne bomo prevzeli!
 

Dostava v tujino
Dostava v tujino je mogoča. Za stroške dostave in način plačila se prosim obrnite na info@pisan.si.
Delivery to EU countries is possible. For additional info and delivery charges please contact us at info@pisan.si

 

12. Odveza odgovornosti
Podjetje PISAN.si ne odgovarja za posledice uporabe izdelkov.

 

13. Varstvo osebnih podatkov
Upravitelj spletne strani PISAN.si, Nina Kramar s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja www.pisan.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
geslo, ki je v šifrirani obliki
ter ostale podatke, ki jih vnesejo uporabniki ob registraciji

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo naši uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.pisan.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku www.pisan.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri nedejavnosti, trajni piškotki so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj www.pisan.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj spletne trgovine www.pisan.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih www.pisan.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.
 
14. Lastnik in odgovorna oseba
Lastnik trgovine je:
PISAN.si
Nina Kramar s.p,
Kidričeva cesta 13
4000 Kranj

 

15. Končne določbe
Za vsa vprašanja v zvezi s pogoji uporabe spletne trgovine se lahko uporabnik obrne na e-pošto info@pisan.si


 

?>